במסגרת תערוכת התיירות הבינ”ל IMTM 2020 התקיים פאנל מנהלי קהילות בתחום התיירות שעורר עניין רב בקרב באי האירוע, לרבות יוצרי תוכן בתחום הטיולים

הפאנל המדובר עסק בחיבור שבין עולם קהילות ה-On-Line לבין תחום התיירות, והציג שלוש קבוצות מובילות בתחום:

את הפאנל הנחו רפי ברבירו ויעל אורן , מנהלי Community Leadership Israel, קבוצת מנהלי הקהילות של ישראל.


מה הקשר בין “יוצרים תוכן” לפאנל מנהלי קהילות בתחום התיירות!?

הבחירה לסקר את הפאנל במסגרת “יוצרים תוכן” נבעה מכמה סיבות:


צפו בסרטון הסיקור של הפאנל:

סרטון סיקור הפאנל “כשתיירות וקהילות נפגשים” – יריד התיירות IMTM 2020

מה הלך שם?

הפאנל נפתח בהצגה של עולם הקהילות ומדוע הוא כה רלוונטי כיום. בהמשך, כל משתתף הציג את הקהילה אותה הוא מנהל ומה מייחד אותה.

במהלך הפאנל עלו נקודות חשובות ויצאו לא מעט בשורות לכל מי שמתעניין בעולם הקהילות. המשתתפים הציגו דוגמאות קונקרטיות שיזמו עד כה במסגרת הקהילה, כגון פעילויות למען הסביבה ושיתופי פעולה מסחריים.


להלן עיקרי הדברים שעלו בפאנל:

כוחה של קהילה – טלי בריל מתיירות הר הנגב ציינה שהבחירה לשתף פעולה עם מנהלי קהילות הגיעה מניסיון לחשוב מחוץ לקופסה, כי בד”כ נהוג לבחור בכוכבי רשת ומשפיענים, בזמן שלקהילה יש אפשרות להגיע לקהלים גדולים וממוקדים.

אירועים ותערוכות דוגמת IMTM הינם הזדמנות פז ליצור קשרים בעלי ערך עם קהילות, ובכך גם להגיע לקהלים הרלוונטיים וגם למנף את הקהילות.

בהקשר זה עלה המושג “תיירות קהילתית” שהופך כל קהילה לרלוונטית, גם אם היא לא בהכרח ממוקדת תיירות. לדוגמה, קבוצות שכונתיות הן מקום מפגש מעולה לשמש כאטרקציות תיירותיות.

אחוז המעורבות בקבוצות של קהילות – בקהילות של תיירות (טיולים, חופשות) אחוז המעורבות גבוה מאוד. חברי קהילה פעילים תורמים מהידע שלהם ובכך מעלים את איכות הקבוצה.

להוציא את הקהילה מהאון-ליין לאונלייף – המעבר של פעילות הקהילה והקשרים שנוצרים בה בין העולם הוירטואלי לחיים האמיתיים הוא אחד הדברים שמייחדים את הקהילות כיום.

לצורך המחשת העניין, מנהלי הקהילות סיפרו על יזמו פעילויות שכללו את ניקוי חופי ישראל (מטיילים מצייצים) ופעילות “חפש את המטמון” כאשר הפרס היה כרטיסי טיסה לחו”ל (טיסות סודיות).

מעבר לכך, הפוטנציאל של הקהילות מאפשר לרתום את השינויים הטכנולוגיים (רשתות חברתיות ומהפכת המובייל) לחיבור בין אנשים. זוהי לא פחות מהתשובה לבדידות בעידן הדיגיטלי וקהילות בתחום התיירות ממחישות זאת היטב, כך שקהילות באופן כללי הן כאן בכדי להישאר.

חשיבות התוכן בקבוצה – בקרב יושבי הפאנל הייתה הסכמה על כך שתוכן ברמה גבוהה תורם לאיכות הקבוצה ולרמת המעורבות בה.

טלי בריל מתיירות הר הנגב ציינה שהחשיפה של התכנים במסגרת הקהילה היא מאוד גדולה. יניב לניס מ”טיסות סודיות” דיבר על תופעת ה”פחד להפסיד דיל טוב” בזמן שניר סולומון מנהל “מטיילים מצייצים” שיבח את יוצרי התוכן בישראל וציין שהם ברמה בינ”ל. כמו כן, הוא סיפר שתוכן שיוצרים חברי הקבוצה מצביע על רמת המחויבות כלפיה.

בין היתר, הוצגו סרטונים של כוכבי רשת בתחום הטיולים דוגמת מטיילים בארץ ורום כרמי.

שת”פים מסחריים – דובר על איך עושים זאת בצורה נכונה ונותנים ערך לחברות ולחברי הקהילה בו-זמנית.

אפקט הקורונה – תיירות בינ”ל משתלבת היטב בקהילות התיירות, וניתן ללמוד באמצעותן על מגמות עולמיות דוגמת השפעת נגיף הקורונה, אשר לטענת יניב מנהל “טיסות סודיות” מתבטאת בירידה דרסטית בהיקף של 80% בהיקף הטיסות לסין.

קהילת תיירות בשירות מדינת ישראל – ניר קריס מ”טיולון” הסביר שהקהילה מאפשרת להדגיש מקומות ונופים ייחודיים בישראל, ובכך לסייע במיתוג ישראל ובאמצעי ההסברה כלפי חוץ.

תרומה לסביבה – דובר על כך שבאמצעות ייזום פעילויות לטובת הקהילה, ניתן להעלות למודעות נושאים חשובים ולהתמודד עם תופעות כגון “הישראלי המכוער”, עזרה לישובי הדרום והנגשת אתרים לנכים.


לצפייה בפאנל המלא:


תודות:

מיה טנר – האריה החופשי הפקות על הפקת הסרטונים (סרטון הסיקור וצילום הפאנל).
רפי ברבירו ויעל אורן – Community Leadership Israel (קבוצת מנהלי הקהילות של ישראל).


בואו לעקוב אחר “יוצרים תוכן”


הצטרפו לרשימת התפוצה של “יוצרים תוכן”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן